Η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό

Η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του «Γοργόνες και Μάγκες»,

Λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα,

καθώς όλοι οι υπεύθυνοι φορείς συνιστούν ψυχραιμία αλλά όχι εφησυχασμό και επειδή ο περιορισμός της διάδοσης του ιού θα προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (π.χ. ηλικιωμένοι, καρδιοπαθείς, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ηπατοπάθειες ή πνευμονοπάθειες) θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα ακόλουθα ώστε να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα υπεύθυνα και στη σωστή του διάσταση:

  • Τα μέτρα πρόληψης που προτείνει το υπουργείο υγείας για τα άτομα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, αφορούν μόνο αυξημένη ατομική υγιεινή, πλύσιμο των χεριών και αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα και τα μάτια. Δεν συντρέχει λόγος προς το παρόν για πανικό και αποφυγή μετακινήσεων. Περιορισμός κατ΄οίκον συστήνεται μόνο για όσους εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
  • Δεν υπάρχει κανένα παιδί μεταξύ των θυμάτων της νόσου.
  • Η μετάδοση θεωρείται ότι γίνεται μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την εκπνοή.

Συντρέχει λόγος να ελεγχθεί κανείς για τον ιό, εφόσον έχει οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, με πυρετό, βήχα, δύσπνοια και ταυτόχρονα, είτε έχει ταξιδέψει σε κάποια από τις πληχθείσες περιοχές, είτε έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊο SARS-CoV-2.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας:
https://eody.gov.gr/erotiseis-kai-apantiseis-gia-to-neo-koronoio-covid-19/

Εμείς στο «Γοργόνες και Μάγκες» εφαρμόζουμε διαχρονικά και όχι με αφορμή το εν λόγω θέμα, τα εξής μέτρα:

  • Το σύστημα απολύμανσης του νερού της πισίνας μας όπως γνωρίζεται ήδη, δεν είναι μόνο ένα αλλά δύο! Ο οζονισμός ΚΑΙ η ηλέκτρόλυση άλατος .Επίσης το φίλτρο δεν ειναι μονο ένα, ώστε να εξασφαλίζει την πλήρη ανακυκλοφορία του νερού σε 4 ώρες, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά δύο και έτσι εξασφαλίζουμε ανακυκλοφορία του νερού της πισίνας ανά 1 ώρα.
  • Οι μικροβιολογικοί έλεγχοι υλοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, από πιστοποιημένο εργαστήριο, και τα αποτελέσματά τους αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν έχει βρεθεί ποτέ κάτι το επιβαρυντικό στις εκατοντάδες εξετάσεις που έχουν γίνει κατά τα 12 χρόνια λειτουργίας μας.
  • Ο εξαερισμός του χώρου γίνεται με υπερσύγχρονο σύστημα, το οποίο ρυθμίζεται 24 ώρες ηλεκτρονικά και φέρνει σε όλους τους χώρους διαρκώς φρέσκο, εξωτερικό, θερμό αέρα.

Οι επιφάνειες και τα παιχνίδια καθαρίζονται σχολαστικά με κατάλληλα αντισηπτικά.

Επιπλέον, σημαντικό είναι ταυτόχρονα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, να οχυρώσουμε τον οργανισμό μας ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας, με την άσκηση και την σωστή διατροφή. Αυτό είναι και το σπουδαιότερο άλλωστε όφελος της βρεφικής κολύμβησης ανάμεσα σε πληθώρα άλλων.

Επειδή λοιπόν η άσκηση και ειδικά η κολύμβηση συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και πάντα σεβόμενοι απόλυτα τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, θα θέλαμε να σας καθησυχάσουμε και να σας γνωστοποιήσουμε ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις και πρώτοι εμείς θα λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο κριθεί σκόπιμο για την προάσπιση της υγείας των μωρών μας!